Hoe werkt partijenpost?

Hoe werkt partijenpost versturen?

Het gebruik van partijenpost kan veel geld besparen voor organisaties die vaak grote aantallen dezelfde brieven, brochures, nieuwsbrieven of andere poststukken versturen. Echter veel organisaties maken geen gebruik van partijenpost omdat ze denken dat het niet voldoende besparingen oplevert of omdat het een ingewikkeld en tijdrovend proces is.
Door uw mailing als een partijenpost te verzenden lukt het vaak om aanzienlijk op uw portokosten te besparen. Ook u kunt dit gemakkelijk realiseren met slechts minimale middelen en inspanningen.

Wat is partijenpost?

Wij laten u graag zien hoe u kunt bepalen wanneer u onze partijenpost regeling kunt gaan wilt gebruiken. Ook krijgt u een idee over hoe het ontwerpt van uw mailing correct voorbereidt. Partijenpost is alleen bedoeld voor grote aantallen identieke poststukken die als groep worden verzonden. Kijk daarom naar uw mailinglijst. U moet minimaal 250 adressen hebben voldoende adressen waarnaar u uw poststukken verstuurd. Internationale adressen is ook mogelijk, echter hiervoor zijn andere regels dan verzendingen naar uitsluitend Nederlandse adressen.

Ieder poststuk adres op uw mailinglijst moet één bestel baar adres te hebben. Dit betekend daar er twee adressen op één poststuk zichtbaar zijn. Als uw mailinglijst compleet is en u heeft voldoende adressen, dan is het tijd om te beslissen wat je gaat verzenden. De partijenpost tarieven kunnen op verschillende soorten post worden toegepast. Van brieven, enveloppen, gevouwen brochures tot self-mailers.

Ontwerp van partijenpost

partijenpost proces

Bij het ontwerp dient u ook een keuze te maken in het zichtbaar maken van het adres. Print u deze op uw mailing of gaat u zelfklevende etiketten gebruiken? Handmatig het adres schrijven kan niet. De onderste twee regels van het adres zijn het belangrijkst voor een correcte aflevering. De laatste regels van elk adres moet bestaan uit de stad, de provincie en de postcode. De regel daarboven moet het leveringsadres zijn, inclusief het nummer van de bus, de suite of het appartement, als er een is. De partijenpost tarieven kunnen op verschillende soorten post worden toegepast. Van brieven, enveloppen, gevouwen brochures tot self-mailers.

Bij het ontwerp dient u ook een keuze te maken in het zichtbaar maken van het adres. Print u deze op uw mailing of gaat u zelfklevende etiketten gebruiken? Handmatig het adres schrijven kan niet. De onderste twee regels van het adres zijn het belangrijkst voor een correcte aflevering. De laatste regels van elk adres moet bestaan uit de stad, de provincie en de postcode. De regel daarboven moet het leveringsadres zijn, inclusief het nummer van de bus, de suite of het appartement, als er een is.

Door het gestandaardiseerde partijenpostformulier te gebruiken kan het postkantoor uw mailing zonder sorteerfouten verwerken. Een juiste vervanging van zowel het bestemmingsadres als uw retouradres is ook belangrijk. Zorg ervoor dat uw retouradres in de linkerbovenhoek op de voorkant van het poststuk staat. Het bestemmingsadres van uw direct mailing moet verder naar beneden gecentreerd zijn op de voorkant van uw envelop of brochure.

Als u een gevouwen mailing of brochure gebruikt, dan is het belangrijk dat u deze correct laat vouwen. De laatste vouw moet langs de onderrand van de brochure met de open rand van de bovenkant het vouwt langs aangrenzende zijden nodig zijn. De eerste vouw zet u aan de eerste vouw langs de rechterrand. De tweede vouw wordt gemaakt langs de onderrand. Doordat de bovenkant gevouwen is kunnen machines die uw post sorteren zonder beschadigen.

Sorteren van de mailing

Tenslotte, nadat al uw post is geprint of gedrukt en gevouwen dan verzegelt en adresseert u uw direct mailing. De laatste stap is het sorteren van uw mailing volgens de richtlijnen van de postdienst waarmee uw mailing wordt verzonden. Het kan zijn dat u de afgewerkte stukken op numerieke volgorde dient te plaatsen. In sommige gevallen kunt u er ook voor kiezen om uw partijenpost ongesorteerd aan te bieden.

Uw partijenpost is klaar om aangeboden te worden

Uw mailing is nu klaar om afgeleverd te worden bij het PostNL kantoor. Wanneer u het aflevert, zullen de postmedewerkers de mailing verder verwerken. Zij zullen de juiste frankering aanbrengen. Goed om te weten dat het verzenden volgens de partijenpost regeling ook eerste klas post verzending is. De zending dient er dan ook niet langer over te doen als afgesproken in de verzendcondities.

Offerte voor het verzenden van partijenpost