Alles wat u moet weten over fulfilment in 2023

Alles wat je moet weten over fulfilment

Orderafhandeling / fulfilment zijn alle stappen die een bedrijf neemt tussen de ontvangst van een nieuwe bestelling en het in handen van de klant geven van die bestelling. Het omvat opslag, picking en verpakking, verzending en het versturen. Een automatische e-mail naar de klant om hem te laten weten dat de bestelling onderweg is en het bijvoegen van een orderbon / factuur hoort hier ook bij.

Optimalisate van het fulfilment proces helpen (e-commerce) bedrijven om hun beloften van klantenservice en tijdige levering voor (online bestellingen) na te komen. Ondernemers en managers die hun afhandelingsprocessen begrijpen, kunnen hun conversie verbeteren door hun procedures te stroomlijnen.

Wat doet een fulfilment bedrijf?

Fulfilment centers worden vaak gebruikt door zowel e-commerce bedrijven als traditionele brick-and-mortar bedrijven, die de logistieke afhandeling uitbesteden zodat zij beter instaat zijn om de verkoopsnelheid te verhogen, de kosten te verlagen en/of om focus te behouden op hun sleutelactiviteiten.

Fulfilment bedrijven, ook wel bekend als fulfillment houses, zijn onafhankelijke bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwerken van voorraden, het verwerken van orders en het verzenden van goederen voor andere bedrijven.

Wat is de betekenis van fulfilment?

De term fulfillment verwijst naar alle supply chain-functies die te maken hebben met het ontvangen, verwerken en afleveren van klantorders.

fulfilment
Wat is fulfilment?

Wat zijn de voordelen van fulfilment uitbesteden?

Door de orderverwerking intern te laten plaatsvinden, maken bedrijven de nodige kosten doordat ze beslag leggen op essentiële kapitaalgoederen en personeelstijd om basistaken uit te voeren zoals voorraadverzameling en orderverzamelen/verpakken.

Hoewel een eigen magazijn waardevolle voordelen kan bieden, zoals opslag of verzending onder één dak, worden deze voordelen in de praktijk aak overschaduwd door de druk die het legt op de interne middelen.

Het juiste moment bepalen om je fulfilment uit te besteden

Nu u weet hoe orderverwerkingsbedrijven werken, vraagt u zich misschien af of uw bedrijf baat zou kunnen hebben bij fulfilmentdiensten. Als organisatie kunt u zich afvragen of u te snel groeit voor uw huidige productie- en voorraadbeheersystemen.

Wellicht merkt u dat uw workflows steeds inefficiënter worden naarmate uw bedrijf groeit, dan is het tijd om outsourcing te overwegen. Fulfillment centers hebben veel meer ervaring met het beheren van grote hoeveelheden voorraad en het verzenden van veel pakketten dan de gemiddelde ondernemer. Ze beschikken ook over geautomatiseerde systemen die met gemak massa-orders en grote volumes kunnen verwerken.

Heeft u voldoende opslagruimte beschikbaar? Het onderhouden van een voorraadmagazijn kan duur zijn. U moet een grote fysieke ruimte huren of kopen voor al uw producten en apparatuur. Ook moet u in staat zijn om op te schalen als uw productlijn groeit. Als u de fulfillment echter uitbesteedt, zal het bedrijf uw goederen opslaan en biedt het mogelijkheden om op-of af te schalen.

Wist u dat…

65% van de mensen zeggen niet nog eens zal bestellen nadat zij slechte leverings- afhandelingservaring hebben gehad.

Het kiezen van een fulfilment partner

Samenwerken met een fulfilmentbedrijf is als het inhuren van een team van experts om te doen waar zij het beste in zijn. Het afhandelen van orders is een complex proces met veel onderdelen, en elke onoplettendheid of onnauwkeurigheid kan een grote impact hebben op de klantervaring. Door het uit te besteden aan specialisten, zijn nauwkeurigheid en efficiëntie gegarandeerd, en wordt het succes van de afhandeling ondersteund door een lasergerichte operatie.

Onze expertise maakt ons een partner van onschatbare waarde. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief en voorzien onze klanten van alle middelen, kennis en faciliteiten die nodig zijn om te slagen. Wij blinken uit in nauwkeurigheid, snelheid en flexibiliteit.

Wist u dat…

Meer dan 50% van de mensen eerder geneigd zijn een bestelling te plaatsen wanneer zij weten dat het bestelde binnen een redelijke termijn wordt geleverd.

Orderverwerking en verzenden

Door onze unieke relaties met verzend- en leveringsbedrijven bieden wij nog meer voordelen. Wij kopen verpakkingsmateriaal en verzenddiensten in met grote volumes. Dit maakt dat wij goede deals hebben bedongen. Wij geven deze besparingen door aan onze klanten zodat ook zij kunnen profiteren van een gunstiger inkooptarief.

Wilt u meer weten over ons bedrijf en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!